Polen

Måske overraskende for mange danskere indeholder Polen en række super godt skiområder. Disse er placeret indenfor overskuelig kørsel fra Danmark, men dog i det sydlige eller evt. centrale Polen.

Karpaterne er en bjergkæde i Central- og Østeuropa. Bjergkæden strækker sig fra Tjekkiet over Polen, Slovakiet, Ukraine, Rumænien og Serbien. Den polske del af Karpaterne ligger i den sydlige og sydøstlige del.

Mest kendte skiområde i Karpaterne er Zakopane, der generelt er en kendt ferieby, hvor du også finder alt i shopping og mulighed for restaurantbesøg.

Blandt andre skiområder kan nævnes Szklarska Poreba og Karpacz.

En stor fordel ved skiturer til Polen er det lave prisniveau. Desuden er gæstfriheden imponerende og områderne ikke overrendt med turister.

Zakopane er et ferieparadis med alt hvad dette indebærer. Byen har alt i hoteller, restauranter og shopping. Ca. en kvart million turister besøger hvert år Zakopane. Omkring Zakopane findes flere forskellige skiområder. Kasprowy Wierch er 3 km fra centrum af byen, hvor en cabinelift tager skiløberne op i 1350 meters højde. Den bedste sne finder du i Nosal området, men også i Gubałówka Hill har de sneproduktion af høj kvalitet.

Szklarska Poreba er smukt beliggende i det sydlige Polen, tæt ved grænsen til Tjekkiet og køreturen derned er derfor ikke så lang. Området er primært et begynderområde.

Skinyheder fra Polen:

    Share