Trysil


Trysil er det mest populære skiområde for danskerne i Norge. Trysilfjellet er tæt ved den norsk-svenske grænse og destinationen administreres af svenske SkiStar.

Trysil består af fire sammenhængende skiområder, der alle har deres eget særpræg. Fra de sorte bakker i Høgegga til de røde, blå og grønne ved Skihytta, Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter.

Her er mulighed for udfordringer af alle slags. Trysil er kendt for super gode muligheder for Ski-in og ski-out, og ved langt de fleste hytter og lejligheder kan man stå på ski direkte til hoveddøren. Er din bolig ikke lige ved pisterne, kører der skibusser i området. 23 kilometer pister findes i Trysil og et imponerende sneproduktionssystem med mere end 30 snekanoner sørger for høj snegaranti. I Trysil er forholdene for børnene i topklasse. Her findes hele to børneområder, hvor der hele tiden finder masser af aktiviteter sted.

Skiløbet i Trysil er koncentreret om fire knudepunkter, SkiHytta, Turistsenteret, Høgegga og Høyfjellssentreret. Fire områder med hver deres særpræg.  Turistsenteret er vel at betragte som hovedknudepunktet i Trysil-området. Her findes gode overnatningsmuligheder af forskellige slags, indkøbsmuligheder, liften Fjeldekspressen, men også en super lækker snowpark, en verdensklasse crossbane plus naturligvis et børneområde med alt der behov for til de små. Det er også ved Turistsenteret, at der findes et par gode røde pister. Nr. 15 og 77 kan anbefales.
Men det kan faktisk være en mangelvare i Trysil-området med røde pister med en god hældning. Der findes også et par ok af slagsen ned til SkiHytta, men dem ved Høyfjellssentreret skuffer lidt, og bliver ofte generet af stærk vind. Til gengæld er der et super område med sorte pister ned til Høgegga. Disse er højdepunktet i Trysilområdet, hvis du ønsker at få lidt fart i skiene og ramme en god rytme.
Ved Høyfjellssenteret findes endnu et super godt børneområde med masser af grønne pister. Også her er der shoppingmuligheder og alt andet, der er behov for til en vellykket skiferie. For at komme videre i resten af området herfra skal man benytte Toppekspressen. Super lækker stolelift. hvor man sidder beskyttet fra vinden. Og dette er der virkelig behov for. For det blæser meget ofte på toppen af Trysilfjället. Faktisk så meget at Toppekspressen ofte er lukket. Dette kan skabe flaskehalse andre steder i området. Liftsystemet i Trysil kan håndtere 36.515 personer i timen. Dette er meget imponerende, men specielt i Høgegga, der for mange er et knudepunkt, er der ofte kø ved lifterne. Generelt er Trysilområdet bygget rigtigt godt sammen. Det er forholdsvis let at komme til og fra de enkelte områder, men bor man lidt udenfor knudepunkterne, er der meget transportkørsel på grønne pister, og ventetid ved lifterne. Man kan med fordel time sin skidag, så den ikke matche de fleste andres rytme omkring f. eks. indtagelse af frokost.

Historien:
Der har boet mennesker i Trysil i tusinder af år. Den første lift ved Trysildfjälet blev bygget i 1966 og anden juledag 2016 kunne destinationen fejre 50 års jubilæum. I 2005 blev Trysil opkøbt af SkiStar. I 2008 kunne Radisson Blue Resort slå dørene op og fra 2012 flyttede SkiStars børnekoncept ind i Trysil.

Fakta om Trysil:
31 lifter og 68 pister.  Syv stolelifter, ni T-lifter, 15 tallerkenlifter og seks rullebånd.
Af pister er de tolv sorte, 14 røde, 18 blå og 24 grønne.
I alt findes 78 km prepareret pister. Det højest beliggende prepareret punkt er 1100 meter over havet overflade. Liftsystemet kan håndtere 36.515 personer i timen. Længste piste er 5,4 km lang, og den maksimale faldhøjde er på 685 meter.
Fra 8. december til 28. april kører der skibus mellem de forskellige områder af Trysil.
Skilejesteder: 4
Skiskolen i Trysil drives af Trysilguiderne, og er Norges største.
I Trysil findes det over 500 km langrends løjper.
35 spisesteder findes i Trysilområdet.
Bar og pubber: 13
Nattklubber: 2
Antal senge i Trysilfjellet: 28 500 (til sammenligning er det 24 000 hotelsener i
Oslo)
Om sommeren forvandles Trysil fra skianlæg til cykelanlæg.

Mere information:
www.skistar.com/da/Trysil/

Share