Geilo

Geilo er en af de klassiske norske skidestinationer. Der er kommet skiturister i Geilo i mere end 100 år. Den første lift blev bygget i 1954. Siden er området vokset løbende, og har formået at bevare det hyggeligt element samtidig med at området fungerer som et moderne skicenter. Det blev for alvor kendt i Danmark med filmen Far til fire i sneen fra 1954, hvor familien bor på Dr. Holms hotel.

Skiområdet Geilo er opdelt i to områder på hver side af Ustedalsfjorden. Dagen lang kører skibusser frem og tilbage mellem områderne, så det er muligt at skifte flere gange om dagen. Der er for langt at gå i skistøvler og med skiudstyr.

Det alpine skiområde består i alt af 46 pister, 15 lifter, fire børneområder og flere snowparker. Nord for fjorden findes området Sllatta og syd for fjorden Geilolia. Slaata-siden består af en lang række gode røde og blå pister ned mod fjorden. Man kan desuden tage videre til Havsdalen, hvor man kan komme op på områdets højeste punkt, Havsdalshovda. Her er man 1178 meter over havets overflade. Og der kan i øvrigt været koldt og blæsende.

På Geilolia-siden, syd for fjorden, findes primært blå pister, som de fleste kan køre på uden problemer. På toppen af Bjødnahovda findes dog både en god. lang rød piste. Desuden kan man køre videre til Kikuttoppen og mod Geilo Fjeldlandsby. Her er der kun blå pister.

Endvidere er Geilo et af Norges bedste, når det gælder langrend. Her findes mere end 500 km løjper. Næste umuligt at nå på en uge.

Dr. Holms hotel
En af de mest attraktive ting ved Geilo er det berømt Dr. Holms hotel. Hotellet åbnede i 1909, og det emmer ganske enkelt af historie og stil fra en tid, hvor det primært var velhavende borgere fra Oslo og Bergen, der kom på hotellet.
Der findes 124 værelser på Dr. Holms hotel, alle med badekar og de nødvendige moderne faciliteter.  I Danmark er hotellet meget kendt for at været stedet hvor filmene “Far til fire i Sneen” fra 1954 og “Min Søsters Børn i Sneen”, fra 2002, er optaget.

Share