Sæsonen starter allerede i oktober i SalzburgerLand

Sæsonen starter allerede i oktober i SalzburgerLand

I SalzburgerLand i Østrig er skisæsonen lige om hjørnet. Med den høje beliggenhed i Alperne kan nogle af skistederne, som for eksempel Kitzsteinhorn glacier ski resort, nemlig slå dørene op allerede i løbet af oktober, og der er lagt op til timevis af sjove stunder for hele familien.

”Fælles for skisportsstederne i SalzburgerLand er, at de ser ski som en familieaktivitet. Derfor er der også et bredt udvalg af aktiviteter for de mindste med eventyrparker, leg og funslopes, hvor børnene kan øve teknik og tricks. Samtidig er der mere krævende udfordringer for familiens erfarne skiløbere på de stejlere pister og sneparker, så hele familien får en god skiferie,” siger Yvonne Rosenstatter, Head of Market Management, SalzburgerLand Tourismus.

Ned ad pisten på ski eller i badering
I Wagrainis Winterwelt i Wagrain-Kleinarl er der sjov og udfordringer for familiens yngste. Her kan man få mod på skiløb i afslappede omgivelser, besøge Kid’s beginners snowpark med syv forhindringer eller tage udfordringen op på den 19 kilometer lange skitur ’Familiy Run’, hvor man udforsker skiområdets blå pister og møder de skientusiastiske maskotter på vejen. Vil man bare læne sig tilbage og mærke suset i maven, kan man også tage en tur ned ad pisten i badering på områdets tubing-pist.

Almenwelt Lofers magiske pister
Når sneen falder i Salzburger Saalachtal er der lagt op til timevis af sjov på områdets pister. Denne sæson er Almenwelt Lofer klar til magiske stunder på den nye pist “Hexen Funline”, hvor heksefigurer er med til at gøre turen ned ad pisten til en eventyrlig oplevelse. Udover ”Hexen Funline” kan store som små også slå sig løs på ”Lofi Funline”, hvor man kan prøve kræfter med pistens forskellige forhindringer og bump.

1,8 kilometers snepark og 850 meters funslope
I Hochkönig kan man få brændt energi af i områdets tre sneparker. Her kan børnene mærke adrenalinen suse, når de har succes med deres første tricks. På Funslope Schönanger kan man slå sig løs på 850 meter med sving, små hop og tunneller. For de mere øvede er en tur i Kings Park et oplagt valg. Her venter en 1,8 kilometer lang snepark med mere end 50 hop og forhindringer.

Ned ad pisten på ski, i kælk eller til fods
I St. Johann i Salzburg er 93 procent af pisterne blå og røde. Skiområdet Snow Space Salzburg har 210 kilometer pister, hvor hele familien kan suse afsted sammen på familievenlige pister som djævlepisten “Teufelsweg” med mystiske figurer. Eller man kan besøge det andet familieområde Hahnbaum, hvor pisterne egner sig både til skiløb for hele familien, vintervandring eller som kælkebakke.

Vintereventyr med snekaninen Bobby
I Obertauern har områdets maskot, snekaninen Bobby, gjort klar til vintersæsonen med masser af udfordringer og eventyr for børn. Man kan prøve sine evner af på børnenes skirunde ”Bobbyrunden”, hvor der er masser af sjov for de mindste børn. Turen går blandt andet forbi Bobbys spøgelsestog i eventyrparken ved Schaidbergbahn, hvor børnene kan tage turen på ski gennem den mystiske grotte.

Gletsjer, bjerg & sø: Dragen Schmidolin, funslopes og sneparker
På Schmittenhöhe i Zell am See-Kaprun kan børnene lære at stå på ski i selskab med dragen Schmidolin, der står klar til at byde børnene velkommen i drageparken, børnenes skiland, dragetunnelen og ved det magiske tæppe. Det er også på Scmittenhöhe, at man finder Funslope XXL, en af verdens længste funslopes. På Kitzsteinhorn glacier ski resort sætter sneparkerne og pisten Eagle Line rammerne for mange timers sjov for børn og teenagere. Har man stadig energi efter en hel dag i sneen, kan man besøge børnenes helt egen spa, children’s SPA, i TAUERN SPA, tage på kælketur eller deltage i de ugentlige vinteraktiviteter for hele familien.

SalzburgerLand er danskernes foretrukne skisportsdestination i Østrig. Regionen tæller blandt andet de populære rejsemål St. Johann in Salzburg, Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern, Zell am See- Kaprun og Salzburger Saalachtal. SalzburgerLand råder over mere end 2.000 kilometer pister i alle sværhedsgrader og flere end 200.000 hotelsenge.

Læs mere om SalzburgerLand på https://www.salzburgerland.com/da/.

Share