Et af Europas største skisportsområder er klar til en ny sæson

Et af Europas største skisportsområder er klar til en ny sæson

Valle d’Aosta et af de største skiområder i Alperne har flere hundrede kilometer pister for både begyndere og professionelle, og sæsonen er allerede begyndt.

Højsæsonen står for døren i Aostadalen, et af Europas største og mest populære skisportssteder.

Med mere end 800 kilometer pister, fordelt på 23 skiområder og legendariske alpine feriesteder som Breuil-CerviniaValtournencheMonterosa Ski med Champoluc og La Thuile, er regionen i det nordvestlige Italien klar til at kunne åbne for en vinter, der er spækket med stærke oplevelser blandt nogle af de højeste og smukkeste bjergtinder i Europa.

Området er hjemsted for naturens flotte giganter Mont Blanc, Monte Rosa, Gran Paradiso og Monte Cervino/Matterhorn, som udgør de smukke rammer for en uforglemmelig vintersportsferie. Skisportsstederne ligger generelt lidt højere end de fleste andre europæiske skisportssteder, og det er med til at give øget snesikkerhed. For eksempel er der lige nu mere end to meter nysne i Breuil-Cervinia, der allerede blev kendt som vintersportsdestination i 1700-tallet, hvor vovelystne bjergbestigere kom til området for at bestige Matterhorn.

Meget mere end skiløb
I dag er hele Valle d’Aosta for længst blevet synonym med vintersportsaktiviteter af næsten enhver art, herunder alpint skiløb, langrend, snowboarding, heliskiløb, isklatring, off piste og meget andet.

Her er der mulighed for at stå ski en hel dag uden at passere det samme sted to gange. Pisterne er forskelligartede og af meget varierende sværhedsgrad.

Breuil-Cervinias vintersæson løber frem til maj, mens skisportsområdet La Thuile åbner fra den 3. december og frem til april.

Læg dertil at området er kendt for sine hyggelige byer med arv fra romertiden og en stærk gastronomisk tradition med en lang række gode spisesteder og lækre specialiteter. Også det er med til at gøre Aostadalen til et særdeles interessant bekendtskab.

Hygge og smuk udsigt
Courmayeur, en autentisk alpelandsby ved foden af ​​Mont Blanc finder du de hyggeligste restauranter og butikker. I nærheden er også den spektakulære kabelbane, Skyway Monte Bianco, med højteknologiske gondoler, der rejser sig stejlt mod Mont Blanc. Turen op til bjerg tinderne (3466 m) med den 360 grader roterende gondol byder på fabelagtig udsigt over gletsjeren og bjergtoppene

I den antikke by Aosta, også kendt som”Alpernes Rom”, går en kabelbane til pila; en naturlig altan med en 360° udsigt over Alpernes højeste tinder. Torgnon, Champorcher, Crévacol og andre mindre skiområder,  ideelle for familier.

Share