Gode oplevelser venter på pisterne i Tjekkiet

Gode oplevelser venter på pisterne i Tjekkiet

Det er muligt, at tjekkerne og Tjekkiet er kendt for deres gode mad og øl, men de bruger også meget tid på vandrestier og skipister. Der er med andre ord god mulighed for at slide kalorierne af på en lang række skiområder i både det nordlige og sydlige Bøhmen og mulighed for at dyrke både langrend og alpint.

Tjekkiets mest besøgte skisportssted, Špindlerův Mlýn har et veludviklet skipassystem og et stort netværk af pister af forskellig sværhedsgrad.

Et andet skisportssted, også beliggende i Krkonoše, Černá hora – Pec tilbyder siden 2019 mere end 50 km af moderne pister, mens Lipno fokuserer på familier med børn. I lighed med andre tjekkiske skisportssteder har Lipno gennemgået en større modernisering de senere år, bl.a. med en splinterny topersoners sædeskilift, to nye pister, en såkaldt snowcrossbane og en 800 meter lang piste, hovedsageligt for børn.

Priserne i Tjekkiet er lavere end de fleste andre skisportsområder i Europa, og det rimelige prisniveau kommer også én til gode, hvis man vil kombinere skiferien med wellness og spa, hvilket på mange måder er oplagt i Tjekkiet.

Mange skiresorts har nemlig også spafaciliteter, hvor man kan vælge mellem indkvarteringsformer i forskellige priskategorier, fra hytter og bed & breakfast til pensionater og luksushoteller.

Hvordan man klarer sig på pisterne, er ens eget ansvar, men på andre måder kan man føle sig sikker og tryg. I oktober modtog Tjekkiet det internationale mærke “Safe Travels Stamp” af World Tourism & Travel Council som anerkendelse for at være en sikker rejsedestination.

Share