Er du klar til OL i Beijing?

Er du klar til OL i Beijing?

Fredag den 4. februar 2022 går vinter OL i gang i Beijing. Det er ærgeligt, at olympiaderne bliver afholdt så langt fra Danmark, både geografisk og tidsmæssigt, men det skal ikke forhindre alle fans af vintersport i, at få blod på tanden. Kan Danmark sikre sig medaljer?

Når januar bliver til februar går hovedet tit fra udsalg og julegavereturneringer, til valentinsdag. I 2022 vil det dog være vinter OL som bliver det interessante at følge! Det bliver ikke bare spændende, set med danske briller, det bliver også stort. Den største arena der kommer i brug er Beijing National Stadium, der kan husere omtrent 80.000 mennesker. Men også Beijing National Indoor Stadium, der skal bruges til ishockey med 18,000 pladser og den relativt nye National Speed Skating Oval med 17,000 pladser vil være med.

Mange danske øjne vendes mod Beijing National Indoor Stadium, hvor det danske ishockeylandshold for første gang nogensinde har kvalificeret sig til vinter OL! Selvom danskerne ikke er i favoritfeltet til guld, hvilket også kan ses på oddsene, så er håbet, at vi kan bide skeer med de store og i hvert fald udfordre om metal. Efter en 12., 10. og 11. plads ved de sidste 3 VM-slutrunder, vil Danmark nok være oppe imod overmagten. Men større overraskelser er set i sportens verden, så hvorfor ikke til vinter OL i 2022? 

Kilde: unsplash

De 16 dage fra den 4. til den 20. februar vil alles øjne være rettet mod Kina, hvor verdens bedste skøjteløbere, ishockeyspillere, skiløbere og alskens andre atleter vil give deres ypperste for at vise, hvorfor de hører til verdenseliten. Vi har vist det før, især i Curling. Faktisk har kun curlinglandsholdet hentet en medalje ved OL. Men det er på tide at vi for alvor viser verden, at når det kommer til skiløb, skøjteløb og ishockey, så kan Danmark også være med!

Om Danmark så kan hive medaljer hjem, er naturligvis et godt spørgsmål. Ved vinter 2018 OL blev det desværre til nul medaljer for Danmarks vedkommende, så ambitionerne er naturligvis til mere. Eksempelvis gør curlinglandsholdet sit, for at blive toptunet til turneringen. På pisterne ser det lidt sværere ud, da vi i 2018 kun havde Christoffer Faarup og Christian Næstved med, var der naturligvis heller ikke mange navne til at sørge for metallet. Men at kvalificere sig er i sig selv en kæmpe bedrift for de danske atleter.

Vi krydser alt hvad vi har, for at det ender med stor success i 2022, så vi kan sætte Danmark på vinterverdenskortet atter engang. Det kan godt være, at vi skal over grænserne for at finde pister der kan trænes på. Men Danmark er et stolt sportsland, og vinter OL er ingen undtagelse. Om det er på pisterne eller i en af hallerne, så har vi det med at præstere. Så til februar er det med at spænde skiene på, smække fødderne op og heppe på de danske deltagere i Beijing – også selvom tidspunktet for konkurrencerne ikke altid vil passe ind i den danske sportsfans travle hverdag!

Share