Gode grunde til at tage til Andorra på skiferie

Gode grunde til at tage til Andorra på skiferie

Lige meget hvorhenne i Andorra du vælger at tage på ferie, så kan du være sikker på en god oplevelse. Med 300 solskinsdage om året behøver du heller ikke tænke over vejret. Her får du en række gode grunde til, at Andorra bør være din næste skidestination. 

Garanteret sne
De to skisportsområder Valnord og Grandvalira ligger i ca. 2.000 meters højde, hvilket sammen med de godt 1300 snekanoner garanterer sne gennem hele skisæsonen. Selv sent i sæsonen er der derfor gode skiforhold i Andorra, som er en oplagt rejsedestination til dem, der rejser efter skisæsonen har peaket. I marts er der således stadig masser af sne, og da der ikke er så mange mennesker på dette tidspunkt, er det også nemmere at komme til på pisterne.

Tæt på Barcelona
Andorra er desuden kun et par timers kørsel fra den spanske storby, Barcelona. Her kan du nemt bruge en dag eller to, da byen byder på masser af seværdigheder. Eksempelvis kan du tage på Camp Nou for at besøge den verdensberømte fodboldklub FC Barcelona, hvor Messi og de andre stjerner har hjemme.

Du kan også vælge at tage ind og se håndbold, for at støtte vores danske stjernespiller Casper Mortensen, der normalt tørner ud for storklubben. Her gør han det godt og nyder stor succes, men for nyligt løb han desværre ind i en knæskade, hvilket gjorde at han missede VM. Han var derfor ikke med til at vinde VM-guld sammen med resten af det danske landshold, og håber derfor på at kunne redde sæsonen ved at hente sølv med FC Barcelona. Det skulle der være gode muligheder for, da de hos bookmakere, der tilbyder spil på håndbold, er favoritter til at vinde Champions League. Her giver de således odds 1.55 og vurderes altså til at have gode chancer. Du kan derfor forvente håndbold fra øverste hylde, hvis du vælger at tage ind og se en kamp.

Smuk natur
Landskabet i Andorra fortjener også at blive nævnt. Der findes nemlig en utrolig smuk natur med idylliske bjerge og søer. Et af de smukkeste områder i Andorra er Madriu-Perafita-Clarordalen, der af den årsag også er placeret på UNESCOs verdensarvsliste.

Slaraffenland for shoppere
Andorra er kendt for at være et godt sted at shoppe. Faktisk så godt, at byen Andorra var med på Feminas liste over de 10 bedste byer i verden at shoppe i 2009. Her finder man nemlig nogle utroligt gode priser, og det skyldtes landets afslappede skatteregler. Butikkerne kan derfor sælge deres varer billigt sammenlignet med andre europæiske lande. Derudover bør det noteres, at der findes mere en 2000 butikker spredt ud over bare 22 gader. Her finder du alle typer af butikker lige fra elektronik, tøj, smykker, parfume til gourmetprodukter.

Der findes altså mange gode grunde til at vælge Andorra som din næste skirejse. Her kan du nemlig finde lidt for enhver smag. Du er således garanteret sne og underholdning, men kan også nyde lidt natur og shopping, hvis du får brug for et hvil. 

Share