VM i alpint skiløb: Et kig på den nye sæson

VM i alpint skiløb: Et kig på den nye sæson

Tre skisportsudøvere starter den nye skisæson med stor tro på egne evner, lidt over et år efter at den dominerende Marcel Hirscher stoppede sin aktive karriere. Også hos kvinderne forventes der spænding, hvor Mikaela Shiffrin håber at lave et stærkt comeback.

Nordmændene Henrik Kristoffersen og Aleksander Aamodt Kilde samt franske Alexis Pinturault fik i midten af oktober alle startet ud i sæsonens første løb i Sölden, Østrig. Det var det første af 38 løb indtil marts, hvor sæsonen for alpint skiløb slutter. Shiffrin må dog vente lidt endnu, da hun døjer med en skade.

Stor konkurrence i herrernes VM
Netop Aleksander Kilde fik en succesfuld sæson sidste år, hvor han gik hen og vandt det overordnede mesterskab. Det gjorde han med et 54 points forspring til Alexis Pinturault, der ellers blev regnet som favoritten sidste år, efter han havde vundet åbningsløbet i Sölden. Det var derfor lidt af en overraskelse, da nordmanden løb med guldet i sidste ende. Før sidste sæson var hans bedste overordnede placering nemlig en syvendeplads, og den 28-årige ejede ingen VM-titler, mens han kun vandt et enkelt løb i sæsonen. Han holdte sig dog til i toppen af laget i alle løbende, og skrabede på den måde flere point sammen, end franskmanden gjorde. Pinturault vandt således seks løb, men havde fem mindre top-10 placeringer end nordmanden. Ser vi overordnet på det har både Pinturault og Henrik Kristoffersen dog mere pondus. Vi undersøgte hvad bookmakere som bet365 der tilbyder spil på sport og giver information om alverdens sportsgrene, havde at sige. Her står det også klart at de to har en overhånd over Kilde i denne sæson. De regnes således som favoritterne til den samlede VM-sejr, og bliver derfor spændende at følge sæsonen igennem.

FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm 2019 Kristoffersen”- (CC BY-SA 4.0) af Rolandhino1

Det er nok især Kristoffersen som vi i år skal holde øje med. Han er nemlig en fantastisk slalomløber, og i år er slalom den disciplin der bliver konkurreret mest i. Det var ikke tilfældet sidste år, hvor det mere var hastighedsdiscipliner som styrtløb og Super-G, hvilket passede Aleksander Kilde.

Laver Mikaela Shiffrin comeback?
Ser vi på kvindernes løb, er der igen i år store forventninger til Mikaela Shiffrin. Det amerikanske skifæneomen har vundet tre af de fire seneste VM-titler, og var meget tæt på at vinde sidste års udgave. Således førte hun den overordnede stilling indtil februar, og alle regnede med, at hun skulle vinde sin fjerde titel i træk. Hun blev desværre ramt af en familietragedie, og tog derfor en måneds pause fra konkurrencer på grund af sorg. Det var nok til at hun mistede førstepladsen, og hun måtte i stedet se italienske Federica Brignone løbe med guldet. Shiffrin vil derfor være topmotiveret for at gøre 2020/21 sæsonen til hendes. Det er dog ikke startet på den bedst mulige måde for den 25-årige amerikaner, der måtte stå over i sæsonens første løb grundet en rygskade. De fleste regner dog med at hun vender stærkt tilbage, og det vil være en fantastisk bedrift, hvis hun på trods af at have siddet over i første løb, kan formå at vinde VM.

Der venter derfor en spændende sæson, med masser af spænding både hos herrernes- og kvindernes VM.

Share