To store skilande i Europa

To store skilande i Europa

Du behøver ikke drage til Japan, USA eller Canada for at komme til skidestinationer, hvor det vælter ned med sne. Flere af destinationer i Europa er snesikre fra slut november til og med påsken. Jesper fra skier.dk har været i både Norge, Sverige, Frankrig, Italien, Østrig, Polen og Tjekkiet på ski. Alle landene er forskellige dog minder Norge og Sverige om hinanden og Frankrig, Italien og Østrig minder om hinanden. Samt Polen og Tjekkiet minder om hinanden. Polen og Tjekkiet, vil Jesper ikke anbefale til folk der har stået på ski i mange år. Spindleruv Mlyn som ligger i Tjekkiet har en okay størrelse som de fleste der har stået på ski en eller 2 uger vil være vilde med. Det er et meget billigere alternativ end Norden og Alperne.

Norge er velbesøgt at os danskere
Trysil er klassiker når vi snakker skiferie i Norge, det er et af de største områder i Norge og det rummer alt inden for familie skiferie. Lækre træhytter hvor store familier eller forsamlinger kan samles under samme tag. Der er en stor skiskole og man kan få passet sine børn hvis man har de små med.

Derudover er der i Trysil ski – in, ski – out. Som gør det nemt for jer at komme ud på pisterne.

En anden klassiker hvor der er blevet investeret mange penge, det er Geilo. Geilo byder på aktiviteter uden for pisterne også, blandt andet gode restauranter, kanefart, hundeslæde tur og spa / massage. Der er flere børne bakker i Geilo og byen oppe ved pisterne er lækre træhytter som kan samle en familie til et spil uno om aftenen. Geilo råder over 39 pister, 26 lifter og 150 km langrend.

Italien rummer verdens største skiområde
Italien er en destination hvor utroligt mange danskere tager til for at holde sommerferie, fodboldstøvle landet har altså også verdenklasse skidestinationer. Det største skiområde i verden er i Italien nærmere kendt som Dolomitterne, områder har omkring 450 lifter og 1200 piste kilometer fordelt på en del forskellige områder. Områderne i det store område hænger ikke sammen. Det mest besøgte og mest kendte sted i området er Canazei hvor du finder massere af gode restauranter og så i gastronomisk oplevelse hvis man har den store pung med.

Et andet godt område i Italien er Via Lattea som giver dig 400 piste kilometer. Området ligger sådan at du både kan komme til Italien og Frankrig på samme pistekort. De mest kendte byer i dette område er Montgenévre som ligger i Frankrig, Sestriere, Sauze d’Oulx og Claviere.

Alt i alt er Italien meget andet en pasta og pizza. 

Share