På ski i Danmark

På ski i Danmark

Vi drømmer os ofte langt væk på de østrigske eller italienske bjergkæder, men det kunne da også være værd at besøge Amager Bakke, som måske kan fjerne de værste af skiabstinesnerne.

Selv hvis man bare vil lidt ud af huset, så kunne det måske være en ny destination, som man lige kan krydse af på sin liste.

Amager Bakke har nemlig en café på toppen af bakken, hvor man kan nyde en helt speciel udsigt af København. Her kan du læse mere om konstruktionen: https://www.a-r-c.dk/amager-bakke

At stå på toppen af bakken, som er 85 meter høj, og nyde udsigten af Indre By og Marmorkirken kan måske ikke helt konkurrere med en skiferie med masser af sne og natur, men det er da et lille skridt i den rigtige retning.

Er man lidt af en løbeentusiast, så er der altså også mulighed for at blive del af det løbe- og træningscommunity, som har sin base på skibakken. Det er jo også med til at give hverdagen noget variation. Ikke nok med, at det sætter musklerne på ekstra hårdt arbejde at løbe opad skibakken, så er der også mulighed for at komme i kontakt med ligesindede og danne et fællesskab omkring løb.

Hvis man ikke har prøvet det før, så er det altså bare noget specielt med ”bjergløb”. Det er med til at berige sanserne og fjerne én fra virkeligheden for en stund.

Med en cafe på toppen kan man i ro og mag sætte sig ned og tjekke de seneste skihop odds eller nyheder fra skisporten.

Skiunderlaget på Amager Bakke er lavet af grøn plastik, som slider mere på skiene end normalt. Det anbefales derfor ikke at bruge spritnye ski med nyslebne kanter på Amager Bakke. Måske er det i sidste ende bedst bare at leje ski ude på Amager Bakke, hvor der er rig mulighed for at finde det rigtige udstyr til dig.

Har du mod på en omgang klatring, så er bakken på Amager altså verdens højeste klatrevæg. Væggen er 85 meter i højden og 10 meter i bredden.  Selv hvis man ikke har mod på at klatre, er det designmæssigt oplevelsen værd at se, hvordan klatrevæggen spiller sammen med omgivelserne og skibakken.

Der er også mulighed for en rundvisning på Amager Bakke, og hvad ville det hele være værd uden en god omgang afterski. Caféen har åbent samtidig med skibakken, men torsdag og lørdag bydes der på afterski.

Som skienthusiast har man dermed mulighed for at få sig en lille oplevelse med en tur til Amager Bakke. Naturen og sneen kan man fortsat godt drømme langt efter, men lidt har da også ret som man siger.

Share