De bedste vintersportsgrene man kan foretage sig i Sverige

De bedste vintersportsgrene man kan foretage sig i Sverige

Sverige er et af de bedste steder i verden, for folk der elsker action spækkede vintersportsgrene.

Hvis man snakker med en svensker, hører man dem ofte snakke om hvor kold og mørk vinteren er i Sverige, men for dem der går op i vintersport, er der meget få steder, hvor man kan få sin lyst stillet som i vores naboland. Vintersportsgrene er så populære i det svenske land, at de hvert år afholder en uge kaldet ”sport lov”, hvor  folk tager på ferie for at tage ud og nyde den sportsgren som de elsker mest. Hvis du er på jagt efter en eventyrfuld vinterferie, kan du derfor overveje følgende aktiviteter i Sverige.

Ski
Svenskerne elsker at stå på ski, hvilket også er grunden til at man i Sverige finder nogle af verdens absolut bedste skisteder. Eksempelvis i Åre, hvor der desuden afholdes mange professionelle skisportsturneringer. Det samme gælder i år, hvor der fra den 12.-14. marts afholdes World Cup i alpint skiløb for kvinder. En spændende konkurrence der blandt andet kan følges hos bookmakere der tilbyder live betting. Sverige råder dog over 100 andre skisportssteder, så der er hvert fald nok at vælge i mellem, hvis du ønsker at stå på ski.

Globen or Ericsson Globe” – (CC BY 2.0) by bengt-re

Ishockey
Ishockey er også utroligt populært i Sverige både for folk der spiller, men også hos folk der bare følger med på TV eller diverse stadions. Man kan derfor leje skøjter i alle afkroge af landet, hvor der selvfølgelig også er masser af muligheder for at tage ind og se en kamp på et de mange ishockeystadions, som man kan finde i Sverige. Et af de bedste ishockeystadions er uden tvivl Ericsson Globe i Stockholm, der gennem tiden har lagt hus til mange verdensmesterskaber. Næste gang bliver sandsynligvis i 2025, hvor Sverige og Danmark skal være værter for ishockey-VM.

Kayak eller kano
Sverige er fyldt med floder, og det er derfor ikke en overraskelse at der derfor også er masser af muligheder for at prøve sig af med kajak eller kano i den smukke svenske natur. Hvis du begiver dig ud på vandet, skal du dog sørge for at tage det rigtige tøj på, ligesom det kan være en god ide at fortælle folk om dine planer før du tager afsted. Undgå også at fare vild på vandet i mørket.

Vinter badning
Vinterbadning er utroligt populært i Danmark, og det samme gør sig gældende i Sverige, hvor de dog kan finde på at gå lidt mere ekstremt til værks. I stedet for bare at hoppe i det kolde vand man finder i Sverige, er der nogen der vælger frosne søer som de så skærer et hul i, for virkelig at få hele oplevelsen af vinterbadning med. Det siges desuden at være utroligt sundt for kroppen at vinterbade, men det har også risici så man skal derfor tænke sig grundigt om inden man springer i vandet.

Så leder du efter inspiration til skiferien er Sverige et godt bud med alle sine sportsaktiviteter. 

Share