Vintersport på programmet i Alpernes Rom

Vintersport på programmet i Alpernes Rom

Valle d’Aosta er kendt for sin romerske historie og sine gastronomiske specialiteter. Men med 20 skiområder og en lang række begivenheder er området også en særdeles populær vinterdestination. Hvis man er en hund efter vintersport og hyggelige juletraditioner er Valle d’Aosta, Italiens mindste region, et særdeles interessant bekendtskab.

I løbet af de næste måneder er dalen ramme om en perlerække af store sportsbegivenheder. I Breuil-Cervinia, det berømte skisportssted på den italienske side af Matterhorn kan man i ugen op til jul og tragamonedas en linea peru opleve verdensmesterskabet i Snowboard Cross for både mænd og kvinder – en snowboard-konkurrence hvor en gruppe af snowboardere (typisk fire) starter på samme tid fra toppen af en nedadgående bane og så ellers konkurrerer om at komme først i mål. Snowboard Cross blev første gang introduceret til det olympiske program i 2006, og er en underholdende skisportsdisciplin med høj risiko for at løberne kolliderer.  Der er indledende opgør fredag ​​20. og finale lørdag 21. december.

Om Valle d’Aosta
Valle d’Aosta, Aosta-dalen, er med et areal på omkring 3270 km2 den mindste region i Italien. De ca. 128.000 indbyggere har til gengæld mange højdemeter at boltre sig på. En tredjedel af områdets samlede areal ligger nemlig i over 2600 meters højde. Dalen er formet af gletsjere og omgivet af bjerge: Et smukt område som taget ud af en billedbog, spektakulært placeret midt mellem Europas højeste tinder med Mont Blanc på grænsen til Frankrig til den ene side og Matterhorn og Monte Rosa på kanten til Schweiz til den anden. Det er også her, at man finder den vilde og upolerede nationalpark Gran Paradiso. Også kulturelt befinder man sig i et fint spændingsfelt mellem italiensk og fransk. Med en udsøgt gastronomi, et arkitektonisk charmerende og pittoresk alpelandskab samt et stort udbud af sportsmuligheder trækker området folk til fra hele verden. Som region byder Aosta-dalen ikke kun på fordelagtige betingelser for bjergbestigere, vandrefolk og skiløbere. Det er også et oplagt rejsemål for folk, der ønsker en mere magelig ferie i smukke omgivelser.

Share