Officielt: Marcel Hirscher stopper karrieren

Officielt: Marcel Hirscher stopper karrieren

Rygterne har kørt et par dage. Men nu er det officielt. Onsdag meddelte den østrigske skistjerne Marcel Hirsher at han stopper karrieren. Dette gjorde han på et pressemøde afholdt i Salzburg.

Hirsher regnes af mange for historiens bedste alpine skiløber. Østrigeren har i en sin karrieren vundet elleve VM-medalje, tre OL-medaljer og hele otte samlede sejre i World Cup’en!

Marcel Hirscher debuterede i World Cup’en tilbage i marts 2007, har hele karrieren haft slalom og storslalom som sine favoritdiscipliner, men har dog også gjort sig i Super G. For at læse mere om dette klik her.

Han nåede at deltage tre gange ved de olympiske lege. I 2010 i Canada blev det en fjerdeplads i storslalom og en femteplads slalom. Den første OL-medalje blev hentet i 2014 i Sochi, hvor det blev til sølv i slalom. Det hele kulminerede ved sidste års OL i Pyeongchang, hvor det blev til guld i både storslalom og i den kombinerede konkurrence. I VM-regi kom de første medalje med en sølvmedalje i storslalom og en guldmedaæke i slalom i Schladming i 2013. Ved årets VM i svenske Åre vandt Hirscher slalom for tredje gang og tangerede dermed svenske Ingemark Stenmarks rekord i antal VM-titler i slalom.

Hele 20 samlede World Cup-sejre hentede Marcel Hirscher i karrieren. Ud over de otte i den samlede World Cup blev det til seks i både slalom og i storslalom. Imponerede 67 sejre i World Cup løb  blev det til og faktisk hele 138 podieplaceringer. En helt unik karriere, der nu er slut.

Share