Syv grunde til at tage på skiferie i Andorra

Syv grunde til at tage på skiferie i Andorra

Overkommelige priser på hoteller, up-and-coming festbyer og (næsten) garanteret sne. Skiområdet Grandvalira i Andorra har det hele. Er du på udkig efter en sjov skitur med vennerne eller en familievenlig skiferie, er dette fantastiske skiområde det oplagte valg. Her kommer 7 grunde til hvorfor. 

Grandvalira er opdelt i 6 områder, der hver især har en forskellig følelse til sig lige fra det hyggelige og afsidesliggende Grau Roig til den populære festby Pas de la Casa. Soldeu og de andre hyggelige byer Encamp, Canillo og El Tarter udgør resten af Grandvalira. Det gode ved Grandvalira er, at du med et Grandvalira-liftkort får adgang til alle områderne. 

Pris
Andorra er måske ikke længere blandt de billigste skiområder i verden, men det er stadig til at betale i forhold til liftkort, restauranter og hoteller. Det er ofte muligt at finde billige pakkepriser inklusiv overnatning, liftkort og flybillet.

Mange aktiviteter
Hvis du gerne vil have et afbræk fra at stå på ski, er der også rig mulighed for, at prøve dig af med nogle af de andre sjove aktiviteter i området. Du kan både finde guidede ture på snescootere igennem skovene i Grau Roig og Soldeu, hundeslæde i El Tarter og Grau Roig og sneskoture på tværs af tilfrosne søer og snefyldte veje i Canillo, El Tarter og Grau Roi. For de lidt mere vovede, er det også muligt at prøve ”snow tubing” i Grau Roig eller Canillo. Eller du kan også finde en af sportsbarene efter en lang dag på ski, hvor du kan følge dit favorit hold og fortsætte dit spil på sport, hvis det er en af dine interesser.

Gode skiskoler for begyndere
Har du aldrig prøvet at stå på ski før, eller ønsker du at forbedre din teknik, er der mulighed for at blive oplært af nogle af de bedste i branchen. The Grandvalira Ski & Mountain Academy har et fantastisk ry for at tage sig godt af nybegynderne på nogle af de stille og rolige blå pister i området. Skiskolen har over 6 centre med mere end 400 instruktører i alt til alle niveauer og aldersgrupper.

Legeplads for de øvede
Andorra er ikke kun for nybegyndere. Der findes også udfordrende sorte pister og nogle fantasiske off-piste steder. Der er selvfølgelig også altid mulighed  at prøve dig af på snowboard.

Dagplejetilbud til de små børn
Grandvalira har også dagplejetilbud til børn i alderen 1-4 år. Disse befinder sig i Canillo, El Tarter, Soldeu og Grau Roig, og de har åbent fra 9.30-16.30. Det er muligt at købe pakker for 1-5 dage ligesom der også findes morgen-, eftermiddag- og heldags reservationer.

Garanteret sne
Andorra har i alt 65 højdepunkter på mere end 2.000 meter, så mange af skiområderne har garanti for sne. Andorra har også investeret mange penge i snelavnings-faciliteter, så hvis vejret fejler kommer snekanonerne til undsætning. 

Solskin
Grandvalira er en af Europas mest solrige områder når det kommer til skiområder. Solen skinner i mere end 300 dage om året i Grandvalira, og der er mange fantastiske terrasser, hvor du kan nyde solen med et godt glas vin. Så det er med at huske solcremen, når du tager afsted!

Share